Ons verhaal

Our story

Juriste Karen Blereau ontwikkelde doorheen de jaren een grote passie voor ambachtelijke lambiekbieren en oude geuzes. Uit oprechte interesse bezocht ze vele bekende en minder bekende brouwerijen en mag ze ondertussen enkele van de boeiendste lambiekbrouwers en geuzestekers van het land tot haar vrienden rekenen. Het leek bijna zonde om die wondere wereld voor zichzelf te houden, dus ging ze op zoek naar een manier om haar kennis te delen met anderen. Natuurlijke wijnen hadden al een plek verdiend in de culinaire wereld, maar waarom vonden we de oude geuzes hier niet terug? Karen bedacht dat haar voorliefde voor een eerlijke, seizoensgebonden keuken perfect samenvalt met de wereld van de lambiekbieren. Beiden worden gemaakt door gepassioneerde mensen en met enorm veel respect voor de natuur. Dit bracht haar op het idee om deze elementen centraal te stellen tijdens verfijnde maar vooral ook no-nonsense foodpairing events. Zo zag ‘Amuse-Gueuze’ in 2013 het daglicht.

Visie

Naast diners en tastings voor het publiek breidde Amuse-Gueuze het aanbod uit en bezorgt nu ook bedrijven de meest onvergetelijke ervaringen (op maat). Van een gezellig team-event tot een introductiedag voor uw internationale klanten, we werken samen met u aan de juiste formule. Al is de essentie op elke schaal dezelfde: unieke foodpairing events neerzetten in een ongedwongen sfeer, op een toffe locatie.

Een absolute troef is onze individuele en tegelijkertijd ook professionele aanpak. Inspirerende kracht achter het verhaal is juriste Karen Blereau. Ze vertoeft al meer dan 20 jaar in de bedrijfswereld en weet in deze biotoop haar persoonlijke passie te introduceren. Amuse-Gueuze ontstond vanuit een voorliefde voor ambachtelijke lambiekbieren, een bezield verhaal dus. En dat voel je in alles. Bij de keuze van zowel het eten als de lambiekbieren ligt de nadruk op authenticiteit en kwaliteit. We kiezen voor lokale, Belgische producten gemaakt met respect voor de natuur. Bovendien durven we te stellen dat we een grotere missie voor ogen hebben.

Met onze events werken we verbindend: we brengen mensen bij elkaar in een aangenaam kader en laten hen samen genieten. Het ontdekken van nieuwe smaken, texturen en indrukken zorgt voor een bepaalde openheid en betrokkenheid. Verder delen we op een aangename en leerrijke manier informatie rond geuze om zo te zorgen voor meer bewustwording en trots rond lambiekbieren en regionale Belgische voedselproducten. Geuze wordt niet voor niets de champagne onder de bieren genoemd, laat ons dat als fiere Belg volledig omarmen.

Partners

Amuse-Gueuze staat garant voor authenticiteit en serveert daarom enkel geuzes en andere lambiekbieren die volgens de traditionele methode worden gemaakt. Net deze aanpak met liefde voor de natuur bepaalt het ritme waarop de brouwerijen werken. Zo worden de puurheid en de kwaliteit het best bewaakt. We serveren op uw verzoek ook niet-alcoholische dranken. Onze selectiecriteria voor deze producten zijn dezelfde als voor de lambiekbieren: Belgisch, authentiek en gemaakt met respect voor de natuur.

De restaurateurs met wie we in zee gaan zijn stuk voor stuk gepassioneerde zielen met respect voor de natuur. Ze zijn open van geest en dagen zichzelf graag telkens opnieuw uit. Het vergt vakmanschap en een serieuze portie durf om geslaagde pairings uit te werken met lambiekbieren. Elke keer weer blijkt het een proces waarbij we leren van elkaar en onze kennis samen verdiepen.

Zonder enige twijfel is de locatie van essentieel belang. Amuse-Gueuze gaat op zoek naar karaktervolle, gezellige plekken met de juiste infrastructuur. Net daarom vinden onze evenementen plaats in restaurants of venues met een professionele keuken. Zo kunnen we waken over de kosten en het logistieke gebeuren en bijgevolg ook over uw budget.

Amuse Gueuze