Amuse-quoi?

Bezieler Karen Blereau ontwikkelde doorheen de jaren een grote passie voor ambachtelijke lambiekbieren en oude geuzes. Uit oprechte interesse bezocht ze vele bekende en minder bekende brouwerijen en mag ze ondertussen enkele van de boeiendste lambiekbrouwers en geuzestekers van het land tot haar vrienden rekenen. Het leek bijna zonde om die wondere wereld voor zichzelf te houden, dus ging ze op zoek naar een manier om haar kennis te delen met anderen. Natuurlijke wijnen hadden al een plek verdiend in de culinaire wereld, maar waarom vonden we de oude geuzes hier niet terug?

Karen bedacht dat haar voorliefde voor een eerlijke, seizoensgebonden keuken perfect samenvalt met de wereld van de lambiekbieren. Beiden worden gemaakt door gepassioneerde mensen en met enorm veel respect voor de natuur. Dit bracht haar op het idee om deze elementen centraal te stellen tijdens verfijnde maar vooral ook no-nonsense foodpairing events. Zo zag ‘Amuse-Gueuze’ in 2013 het daglicht.

Bij de organisatie van elk event gaat er evenveel aandacht naar de keuze van de kok en zijn keuken, als naar de keuze van de lambiekbieren en geuzes. Die worden geselecteerd in samenspraak met rasechte lambiekbrouwers en zogenaamde ‘geuzestekers’. Want niet alleen de smaak en oorsprong van de bieren zijn belangrijk. De mensen achter het product en hun verhaal zijn dat evenzeer.

Amuse-Gueuze biedt een unieke ervaring voor fijnproevers, culinaire avonturiers en alle andere enthousiastelingen. Wij werken uiteraard ook op maat: intiem of grootschalig, tasting of diner, gangbare of uitzonderlijke lambiekbieren, etc.. Samen met u bekijken we graag wat uw ideeën en wensen zijn, zodat we tot een formule komen die bij u past.

Amuse Gueuze