AG Atelier

Amuse-Gueuze beperkt zich niet tot avondlijke events, maar organiseert ook interactieve tastings onder de noemer AG Atelier.

In een gemoedelijke setting lichten we de basisprincipes van foodpairing met lambiekbieren toe. Het theoretische luik rond het productieproces, de bierstijl en dergelijke wordt gekoppeld aan een proeverij van zowel drank als spijzen. Dat oude geuze zich laat kenmerken door zijn zure karakter is algemeen bekend. Maar je zal zien dat de delicate smaken van lambiekbieren complexer zijn dan dat. Je kan dus veel meer doen dan naar een portie lekkere kaas grijpen. We geven je de nodige tips en ideeën om ook thuis op zoek te gaan naar geslaagde nieuwe pairings.

We bieden twee verschillende opties aan, naargelang de voorkennis van onze bezoeker.

AG Atelier Classic’ is voor al wie weinig tot geen kennis heeft van de bierstijl of het productieproces, maar wel een gezonde dosis interesse. We bouwen de smaakbeleving rustig op, dus serveren we een klassieke oude geuze, oude kriek en lambiek, samen met lekkere hapjes.

AG Atelier Advanced’ nodigt iedereen uit die een bepaalde kennis heeft opgebouwd rond de bierstijl en zijn origine, maar verder nieuwsgierig is naar de eerder uitzonderlijke en bijzondere exemplaren. We presenteren tijdens deze tasting vintage bieren en bieren beperkt in oplage, of bieren die je enkel in de betere speciaalzaak vindt. Een stapje verder dus voor de gepassioneerden onder ons.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan zeker dit AG Atelier filmpje:

 

Duidelijk zin in een proeverij? De eerstvolgende edities gaan door op 10 en 17 februari 2024 (Classic en Advanced Atelier resp.) in deli Barrio te Borgerhout. Deli Barrio combineert een eat-in bistro met een take-out bar, een deli-shop met een wijnbar. Alles is er lekker en van goede kwaliteit, met de grootste zorg geselecteerd of klaargemaakt door de zaakvoerders Bertrand Lekeux en chef Toon De Bock. Beiden delen een passie voor food & events. Toon is een gepassioneerde en getalenteerde kok met een uniek smaakpalet, Bertrand verdiende zijn strepen met verschillende creatieve producties en evenementen. Tijdens de zomermaanden vind je ze terug op de grootste festivals (oa Tomorrowland, Best Kept Secret, CORE,...) waar ze artiesten in de watten leggen met hun food & love.

Wenst u graag meer informatie, vul dan onderstaand formulier in. Na ontvangst, bezorgen we u meer details (zoals uur, prijs en type bieren) en laten we tevens weten of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Indien niet, kan u steeds op onze wachtlijst opgenomen worden.