AG Atelier

Amuse-Gueuze beperkt zich niet tot avondlijke events, maar organiseert ook interactieve tastings onder de noemer AG Atelier.

In een gemoedelijke setting lichten we de basisprincipes van foodpairing met lambiekbieren toe. Het theoretische luik rond het productieproces, de bierstijl en dergelijke wordt gekoppeld aan een proeverij van zowel drank als spijzen. Dat oude geuze zich laat kenmerken door zijn zure karakter is algemeen bekend. Maar je zal zien dat de delicate smaken van lambiekbieren complexer zijn dan dat. Je kan dus veel meer doen dan naar een portie lekkere kaas grijpen. We geven je de nodige tips en ideeën om ook thuis op zoek te gaan naar geslaagde nieuwe pairings.

We bieden twee verschillende opties aan, naargelang de voorkennis van onze bezoeker.

AG Atelier Classic’ is voor al wie weinig tot geen kennis heeft van de bierstijl of het productieproces, maar wel een gezonde dosis interesse. We bouwen de smaakbeleving rustig op, dus serveren we een klassieke oude geuze, oude kriek en lambiek, samen met lekkere hapjes.

AG Atelier Advanced’ nodigt iedereen uit die een bepaalde kennis heeft opgebouwd rond de bierstijl en zijn origine, maar verder nieuwsgierig is naar de eerder uitzonderlijke en bijzondere exemplaren. We presenteren tijdens deze tasting vintage bieren en bieren beperkt in oplage, of bieren die je enkel in de betere speciaalzaak vindt. Een stapje verder dus voor de gepassioneerden onder ons.

Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan zeker dit AG Atelier filmpje:

 

Wenst u graag meer informatie, kijk dan eens op onze contact pagina.