10 YEARS EDITIE: 4, 5 en 6 oktober - Veranda - Antwerpen

Begin oktober 2023 werd het 10 jarig bestaan van Amuse-Gueuze gevierd in restaurant Veranda, een gevestigde waarde te Antwerpen.

Het werd een prachtfeest! De schitterende locatie, de fijne gerechten van Chef Davy , de leuke samenwerking met het ganse team van Veranda, de mooie bieren, geslaagde pairings en, last but not least, onze gasten als hartelijk, enthousiast en dankbaar publiek, maakten deze editie net dat tikkeltje specialer.

Bekijk het menu, de foto's en video en geniet met ons na.

 

Editie 7 (“Kunsteditie”): 26 september 2021 - Loes & Krikke - Antwerpen

Op een zomerse zondag konden we na een lange pauze onze trouwe bezoekers eindelijk nog eens verwelkomen, ditmaal na zeven jaar opnieuw bij het knusse Loes & Krikke.

Het weerzien met onze enthousiaste gasten was meer dan hartelijk. Het team van Loes & Krikke zorgde voor fantastische gerechten bij onze selectie lambiekbieren. Verder hadden we kunstenaar Benjamin Demeyere gevraagd zich te laten inspireren door onze keuze aan vloeibaar goud. Voor elk bier op het menu maakte hij een werk. Het geslaagde resultaat vormde deel van het knusse decor.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. En bewegend beeld doet nog nét dat tikkeltje meer om de sfeer te vatten voor al wie er niet kon bij zijn. Daarom maakten we deze keer een moodfilm. Alle credits voor het creatieve team:

Benjamin Demeyere - www.deserteur.be
Moodfilm door Kim Vreys - www.bucho.be
Grafisch ontwerp door Wout Melvin Schildermans - www.mistermelvin.com
Muziek van 40 Winks - "The Weeping Soul"

 

Editie 6: 3, 4 en 5 oktober 2017 - L'Amitie - Antwerpen

Authenticiteit, topkwaliteit en sfeer staan steeds voorop bij AG. En dus waren we bijzonder fier én blij dat Thomas en zijn team ons ontvingen in hun restaurant L'Amitié.

Editie 5: 21, 22 en 24 april 2016 - Souvenir - West-Vlaanderen

Voor de vijfde editie hield AG halt in de provincie West-Vlaanderen. Restaurant Souvenir, ondertussen verhuisd naar het bruisende Gent, was daarbij de locatie voor deze "jubileum"-editie.

Chef-kok Vilhjalmur Sigurdarson ("Villi") verdiende rijkelijk zijn strepen in befaamde restaurants als Texture (Londen), In De Wulf, Hertog Jan en La Buffette. Samen met echtgenote Joke Michiel en het Souvenir team presenteert hij innovatieve en heerlijke gerechten gebaseerd op lokale, kwalitatieve en eerlijke producten. Het menu is altijd geïnspireerd door het seizoen. Het schitterende interieur is daarbij de kers op de taart. Niet verwonderlijk dat dit restaurant al een tijdje op de verlanglijst van AG stond.

Editie 4: 26, 28, 29 november 2015 - De Superette - Gent

Ditmaal streken we neer in Gent op 26, 28 en 29 november 2015. Plaats van gebeuren was De Superette, het befaamde project van Kobe Desramaults, Rose Greene en Sarah Lembe.

Deze topzaak is veruit orgineel zowel qua lokatie als keuken. Daarnaast staan passie, creativiteit, authenticiteit en kwaliteit hier centraal. Net zoals bij de lambiekbieren en hun meesters.

Een samenwerking mocht dan ook niet uitblijven. Het was zonder enige twijfel een memorabele editie dankzij het team van De Superette en hun ontembaar enthousiasme.

Editie 3: 12, 13 en 14 maart 2015 - Het Land Aan De Overkant - Leuven

Na Antwerpen was nu de provincie Vlaams-Brabant aan de beurt. Voor deze derde editie sloegen we de handen in elkaar met het team van het Leuvense restaurant Het Land aan de Overkant. Gastheer Luc en chef-kok Wim delen een voorliefde voor foodpairing met bieren, wat uiteraard perfect aansluit bij het concept van Amuse-Gueuze. Bovendien dragen ze met hun eerlijke, pure en eigenzinnige keuken de visie van het event op een ideale manier uit.

Editie 2: 17, 18 en 19 oktober 2014 - Loes & Krikke - Antwerpen

Na de ontzettend positieve reacties op onze eerste editie, besloten we in de herfst van dat jaar een tweede editie te organiseren.

Ditmaal werkten we samen met het fantastische team achter Loes & Krikke. Zij staan garant voor een eerlijke, authentieke keuken en werken met respect voor de natuur. Met veel goesting koppelden ze hun pure gerechten aan onze selectie geuzebieren. Bovendien is hun restaurant met knusse patio een van de meest gezellige plekjes van de stad. Een perfecte match dus.

Editie 1: 2, 3 en 4 mei 2014 - Restaurant Veranda - Antwerpen

Voor onze allereerste editie gingen we op zoek naar een vernieuwend restaurant in de provincie Antwerpen. De eigenzinnige en getalenteerde kok Davy Schellemans (cfr. Jong Keukengeweld 2013) bleek daarbij de ideale partner, dankzij zijn voorliefde voor eerlijke producten en seizoensgebonden gerechten . Deze editie van Amuse-Gueuze vond plaats op 2,3 en 4 mei in Davy’s restaurant Veranda.